Collegas aan het woord
Waar ik naar uitkijk als ik naar mijn werk ga? Wat ik leuk vind aan het vak is dat je echt iets maakt. In de bouw moet je beschikken over een hoog oplossend vermogen, iedere dag gebeuren er toch weer zaken die je van tevoren niet had zien aankomen. Dat blijft voor mij het meest gave aan bouwen. Het is geen individuele baan, je doet het altijd samen met een team.

Op welk project ben jij het meest trots?
Project Molenpolder in Oude Tonge, een PlusWonen concept, voor mij nieuw en eerste kennismaking met Kroon & de Koning. Volledig uitgewerkt in BIM. Het is een integraal ontwerp, met diversiteit in de verschillende woningen, ondanks dat het onze VolkerWessels concept woningen zijn. Uitdagend om alle partijen op een lijn te krijgen. Samen met mijn collega proberen we dit project in goede banen te leiden.

Wat heeft Kroon & de Koning voor jou betekend in je loopbaan?
K&dK heeft me rust gegeven tussen werk en mijn persoonlijke situatie. De balans tussen werk en privé is hier voor mij beter geborgd. Bij mijn start bij K&dK werd ik gelijk bijgespijkerd op BIM-gebied (TrimbleConnect) bij DigiBase. Eigenlijk is dat gewoon een deel van je gereedschap om je werk goed te kunnen doen. Dat is een van de voordelen dat K&dK een onderdeel is van een groter concern. Goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling!

Wat beteken jij voor Kroon & de Koning?
Ik ben nog relatief nieuw binnen K&dK en kijk daardoor anders tegen zaken aan. Daarmee daag ik mijn collega’s uit om uit hun comfort zone te komen. Als nieuwe generatie bouwer ben ik meer thuis in de digitale wereld dan enkele van mijn collega’s. Met vragen komen ze daar dan voor bij mij.

Hoe beschrijf je de sfeer binnen Kroon & de Koning?
Familiare band, we zitten als werkvoorbereiding en projectleiding bij elkaar op de vloer. Daardoor zijn er korte lijntjes en is er veel plezier op de werkvloer.
Je krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht uit te voeren en er wordt niet iedere keer bij elke beslissing over je schouder meegekeken, dat geeft mij zelfvertrouwen. En mocht er dan toch iets niet goed gaan dan kun je daar open over praten. Daar leer je van en word je niet achteraf over afgerekend.

Met welke collega’s en bedrijven werk je vaak samen?
Los van je collega’s in het projectteam, heb je veel overleg met de collega’s van de andere afdelingen. Er is daardoor veel interne kennisdeling. Binnen VolkerWessels heb je veel contact met een adviserend bedrijfsonderdeel als Aveco de Bont en met specialistische bedrijven als De Mors en De Groot Vroomshoop.

Duurzaamheid is een breed begrip. Hoe zie jij dit terug in je werk?
Als K&dK bouwen wij energie neutrale woningen en verdiepen we ons in innovatieve en duurzame bouwtechnieken. Op kantoor proberen we papier te besparen door digitaal te werken met tablets en cloud-oplossingen.

Wat is jouw vingerafdruk in een duurzame toekomst?
Ik doe alles digitaal en vind het leuk om daarmee bezig te zijn en de ontwikkelingen hierin te volgen. Daarnaast heb ik een volledig elektrisch auto en ben ik me bewuster van de kilometers die ik maak.

Hoe maak jij morgen mogelijk?
De bouw is een redelijk traditionele sector, met mijn passie voor de digitale innovaties in de bouw hou ik mijn collega’s op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.
Je moet als bouwbedrijf mee blijven innoveren voor de toekomst en daar lever ik mijn bijdrage aan!

Over VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West bv

VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West is de in West Nederland opererende regionale organisatie binnen Bouw & Vastgoedontwikkeling van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv.

Bekijk onze bedrijven
Contactgegevens

VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West BV
Laan van Vredenoord 14
2289 DJ Rijswijk

070-4144310
info@vw-bvgo-west.nl