Collegas aan het woord
Bij DigiBase zijn we al concreet bezig met het toepassen van Artificial Intelligence in onze projecten.

Met welk project houd je je nu bezig?

Als BIM engineer hou ik me bezig met de ontwikkeling van het BIM-model van project Overhoeks voor bouwbedrijf Kondor Wessels Amsterdam. Daarnaast hou ik me bezig met het ontwikkelen van tools om de voortgang van een bouwproject te kunnen bewaken middels bouwplaatscapturing.

 

Waar kijk je naar uit als je naar je werk gaat?

Het meewerken aan de digitale toekomst, geen dag is hetzelfde en ook de projecten zijn enorm divers. Hoe maken we het model zo effectief mogelijk dat geeft enorm veel energie.

 

Wat heeft DigiBase voor jou betekend in je loopbaan?

In de crisis kwam ik van de hogeschool en was het vrijwel niet mogelijk om een baan in de bouw te vinden, via wat zijstappen (onder andere bij een architectenbureau) ben ik bij DigiBase begonnen omdat ik daar de kans kreeg om mijn passie voor digitale techniek te combineren met mijn bouwtechnische opleiding.  Mijn volgende stap is dat ik ook trainingen ga geven in Revit.

 

Wat beteken jij voor DigiBase?

Ik ben breed georiënteerd, daardoor kan ik de verbinding maken tussen verschillende partijen binnen de bouw. Van het ontwerp van een architect naar praktische oplossingen voor onze bouwbedrijven ontwikkeling van Street-view achtige tools.

  

Hoe beschrijf je de sfeer binnen DigiBase?

Het is een heel platte organisatie met intrinsiek gemotiveerde collega’s. Je kunt bij DigiBase jezelf zijn in een gezellige maar wel professionele omgeving om zo het beste uit zichzelf te halen.

  

Met welke collega’s en bedrijven werk je vaak samen?

Binnen VolkerWessels met werk ik samen met verschillende bouwondernemingen als G & S Bouw op het gebied van bouwplaatscapturing en met Kondor Wessels Amsterdam voor het project Overhoeks. Verder spar ik met de collega’s van VolkerInfra over de inzet van Artificial Intelligence in de bouw.

  

Duurzaamheid is een breed begrip. Hoe zie jij dit terug in je werk?

Bij DigiBase streven we naar het “paperless office”, overal hangen grote schermen waar je op kunt werken. In mijn projecten probeer ik te sturen op het toepassen van duurzame technieken en materialen ter bescherming van de natuurlijke omgeving zonder extra kosten te creëren.

  

Wat is jouw vingerafdruk in een duurzame toekomst?

In mijn dagelijks leven probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven. Geen onnodige aanschaf van producten. Als ik iets koop doe ik dat voor de lange termijn.

 

Hoe maak jij morgen mogelijk?

Morgen mogelijk maken begint met mijn werk: het letterlijk mogelijk maken van een project dat door een architect is bedacht en zorgen dat het realiseerbaar is. Daarnaast het ontwikkelen van nieuwe werktechnieken en het finetunen van hoe we werken aan modellen. Het verbeteren van onze modelleermethodes en deze via trainingen weer te delen met collega’s binnen VolkerWessels.

 

 

Over VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West bv

VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West is de in West Nederland opererende regionale organisatie binnen Bouw & Vastgoedontwikkeling van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv.

Bekijk onze bedrijven
Contactgegevens

VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West BV
Laan van Vredenoord 14
2289 DJ Rijswijk

070-4144310
info@vw-bvgo-west.nl